Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét péntek 02.07
  2020-02-07 14:52:16, péntek
 
  OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Dávid király dicsérete.
Amint a hájat elválasztják az áldozati hústól, úgy válik ki Dávid Izrael fiai közül.
Oroszlánokkal úgy játszott, mint a kecskegidákkal, a medvékkel pedig úgy bánt, mint apró báránykákkal.
Ifjúkorában nemde leütötte az óriást, és elvette népe gyalázatát?
Kezét felemelve, parittyakövével leütötte a gőgös Góliátot.
Segítségül hívta az Urat, a Mindenhatót, aki erőt adott jobb kezének, hogy leterítse a harcedzett vitéz férfiút, és felmagasztalja népe hatalmát.
Ezért énekeltek róla, hogy legyőzött tízezret.
Magasztalták őt az Úr áldásai miatt, és a dicsőség koronájával övezték őt.
Körös-körül leverte az ellenséget, megsemmisítette az ellenszegülő filiszteusokat, mindörökre letörte azok hatalmát.
Minden tette után dicsőítő szavakkal hálát adott a szent és fölséges Úrnak.
Teljes szívéből dicsérte az Urat, szerette Istent, aki őt teremtette.
Énekeseket állított az Úr oltára elé, és gyönyörű énekeket szerzett számukra.
Fényt adott az ünnepségeknek, és széppé tette az évenként visszatérő ünnepeket azzal, hogy a szentélyben magasztalták az Úr nevét, és már hajnalban zengték az Úr dicséretét.
Az Úr megtisztította őt bűneitől, és felmagasztalta őt mindörökre.
Jogot adott neki a királyságra, és megszilárdította trónját Izraelben.
Ez az Isten igéje. Sir 47,2-13

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Heródes Antipász király lefejezteti Keresztelő Szent Jánost.
Heródes Antipász király is értesült Jézus tetteiről, mert híre messze földön elterjedt. Azt gondolta, hogy Jézusnak azért van csodatevő ereje, mert Keresztelő János támadt fel benne a halálból. Voltak azonban, akik azt állították Jézusról, hogy ő Illés. Ismét mások azt hirdették, hogy próféta; olyan, mint egy a többi próféta közül.
Ennek hallatára Heródes továbbra is azt gondolta magában: ,,Ő János, akinek fejét vétettem. Ő támadt fel a halálból." Heródes volt ugyanis az, aki embereivel elfogatta Jánost, és börtönbe vetette. Testvérének, Fülöpnek felesége, Heródiás miatt tette, akit feleségül vett. János ugyanis figyelmeztette Heródest: ,,Nem szabad elvenned testvéred feleségét."
Emiatt Heródiás áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz és szent ember. Ezért meg akarta őt menteni. Valahányszor beszélt vele, zavarba jött, mégis szívesen meghallgatta. Végül elérkezett a kedvező nap. Heródes a születése napján lakomát adott vezető embereinek, a magas rangú tiszteknek és Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya bement, táncolt nekik és Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott.
A király így szólt a leányhoz: ,,Kérj tőlem, amit akarsz! Megadom neked." Sőt meg is esküdött: ,,Bármit kérsz, megadom neked, még az országom felét is."
A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét." Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését: ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának.
Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,14-29

Imádság
Áldott legyél, aki azért jöttél, hogy életünk legyen. Köszönöm, hogy tőled semmi nem választhat el; hogy számodra nincs elveszett drachma vagy eltévedt bárány, mert számodra mindenki él, és senki nem szakadhat ki kezedből. Hálát adok neked, hogy a te országod törvénye nem emberi szabály, hanem új szövetség. Köszönöm, hogy első zsengeként feltárod előttünk a feltámadás reménységét!

Elmélkedés
Küldetésünk során persze sokszor gondolunk az Úr által ígért sokszoros, százszoros jutalomra, mert ez megerősít minket a tanúságtételben és új erőt ad szolgálatunkhoz. Márk evangélista sajátos módszerrel mutatja be, hogy a tanítványnak, aki kimondja az igazságot és kitart a hitben, annak milyen árat kell fizetnie. Keresztelő Szent János vértanúsága ugyanis éppen ezt szemlélteti. Az evangélista ennek részletes elbeszélésével megszakítja a cselekmények menetét, és a tanítványok misszióba küldése és visszaérkezése közé beiktatja ezt a történetet. A születésnapi tivornya féktelen és esztelen tombolásba fordul. A bosszúálló asszony kelepcébe csalja a jellemtelen, gyáva és erkölcstelen uralkodót, Heródes királyt, aki kivégezteti Keresztelő Jánost. János sorsát az útnak induló tanítványok jól ismerték, hiszen ez valamivel korábban történt, közvetlenül Jézus működésének kezdete előtt. A tanítványok biztosan lelkesen indultak útnak, hogy Mesterük megbízásából és a tőle kapott hatalom birtokában tanítsanak és gyógyítsanak, de lelkesedésüket kissé beárnyékolja annak tudata, hogy az igazságot határozottan kimondó János egy részegen ostoba esküt tevő király és vérszomjas felesége áldozatává vált.
Mindez nem tántorította el őket attól a küldetéstől, amit Jézustól kaptak. A sokszor jellemtelen világ tőlünk is áldozatot kíván.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszilárdította, szolgálatunkhoz, előkelőségeinek, tanúságtételben, parittyakövével, megsemmisítette, felmagasztalja, elbeszélésével, figyelmeztette, kecskegidákkal, visszaérkezése, filiszteusokat, lelkesedésüket, megtisztította, felmagasztalta, elszomorodott, oroszlánokkal, ünnepségeknek, visszasietett, báránykákkal, meghallgatta, magasztalták, valahányszor, tanítványnak, tántorította, beárnyékolja, ellenszegülő, meghallották, határozottan, születésnapi, erkölcstelen, elválasztják, cselekmények, megbízásából, gyógyítsanak, közvetlenül, hájat elválasztják, áldozati hústól, medvékkel pedig, gőgös Góliátot, harcedzett vitéz, dicsőség koronájával, ellenszegülő filiszteusokat, évenként visszatérő, szentélyben magasztalták, születése napján, magas rangú, országom felét, leány kiment, tálon Keresztelő, király nagyon, vendégekre való, OLVASMÁNY Sirák, Dávid Izrael, EVANGÉLIUM Szent Márk, Heródes Antipász, Keresztelő Szent Jánost, Keresztelő János, Emiatt Heródiás, Közben Heródiás, Amikor János, Keresztelő Szent János, Keresztelő Jánost, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Krisztinától  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Zilahy Lajos gondolata  Szent György napi hiedelmek, s...  Különös!  Rögtön puha Mézes Krémes  Paul David Tripp Április 24  Különös!  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Ébredj  képre írva  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Környezetvédelem  Maradék idő  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szép estét kedves látogatóimna...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Maradék idő  Környezetvédelem  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Volt egy...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Alvó cica  Búzaszentelés  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam Krisztina b...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Ma  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A hét szűk esztendő  Bizonyos kulturális szint nélk...  Volt egy...  Miért nem menti meg Jézus...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hájat elválasztják, áldozati hústól, medvékkel pedig, gőgös Góliátot, harcedzett vitéz, dicsőség koronájával, ellenszegülő filiszteusokat, évenként visszatérő, szentélyben magasztalták, születése napján, magas rangú, országom felét, leány kiment, tálon Keresztelő, király nagyon, vendégekre való, hóhért azzal, leány pedig, sírboltba temették, evangélium igéi, feltámadás reménységét, evangélista ennek, cselekmények menetét, tanítványok misszióba, születésnapi tivornya, bosszúálló asszony, útnak induló, tanítványok biztosan, tőle kapott, igazságot határozottan, részegen ostoba, sokszor jellemtelen, megszilárdította, szolgálatunkhoz, előkelőségeinek, tanúságtételben, parittyakövével, megsemmisítette, felmagasztalja, elbeszélésével, figyelmeztette, kecskegidákkal, visszaérkezése, filiszteusokat, lelkesedésüket, megtisztította, felmagasztalta, elszomorodott, oroszlánokkal, ünnepségeknek, visszasietett, báránykákkal, meghallgatta, magasztalták, valahányszor, tanítványnak, tántorította, beárnyékolja, ellenszegülő, meghallották, határozottan, születésnapi, erkölcstelen, elválasztják, cselekmények, megbízásából, gyógyítsanak, közvetlenül, megkérdezte, királyságra, működésének, ifjúkorában, vértanúsága, mindenhatót, küldetéstől, lefejezteti, testvérének, kivégezteti, szemlélteti, tekintettel, tanítványok, jellemtelen, szentélyben, evangélista, küldetésünk, reménységét, koronájával, tanítványai, megszakítja, mindörökre, keresztelő, teremtette, visszatérő, tanítsanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7565
  • e Hét: 42551
  • e Hónap: 75705
  • e Év: 309452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.